Alkoholické nápoje

Alkoholické nápoje jsou velice lahodné a ideální ke spoustě životních situacích, a proto si je stále vychutnáváme. Taková ořechovka je skutečně výjimečná.

Alkoholické nápoje

Ořechovka

Na rozdíl od jiných alkoholických nápojů je tento opravdu speciální a jen tak se moc nekonzumuje. Právě svá jedinečnost dodává nápoji oblíbenost, a proto má i spoustu příznivců. Receptů na výrobu je opravdu spousta, přičemž nyní si popíšeme ten nejzákladnější. Hlavní složkou jsou valašské ořechy, jež jsou v určité fázi zralosti. Právě kvalitní vlašské ořechy jsou základem pro tento nápoj a bez nich se nedá vyrobit, takže je dobré znát v jakých podmínkách se pěstují a následně zpracovávají.

alkoholický nápo

Druhou složkou je líh, přízemí zde se používá slivovice nebo třeba vodka, podle čeho se ořechovka https://www.lihovarek.cz/orechovka/ dále rozděluje na další druhy. K vyladění chutě a vůně se používá hřebíček se skořicí. Další složky už se rozdělují podle receptu, takže každý jiný druh má výjimečnou chuť i vůni, a proto je jen na Vás, který zvolíte. Konkrétně tento nápoj je tradiční i u nás v České republice, přičemž kromě průmyslových firem si jej vyrábí i samotní lidé podomácku.

Slivovice

Když už se bavíme o tradičních alkoholických nápojích na našem území, tak rozhodně nesmíme vynechat slivovici, protože tu zná opravdu každý z nás. Výroba je poměrně jednoduchá, a proto si lidé vytváří svůj vlastní kvas v nádobách. Ten následně odvezou do palírny a mají domácí slivovici. Ovšem ne každý má takovou možnost, ale o tento nápoj rozhodně nikdo nepřijde, protože si ho může zakoupit každý.

nalévání slivovice

Výroba probíhá tak, že je zapotřebí dát čisté, a především zralé ovoce do vhodné nádoby. Pro lepší cukernatost se používá cukr, přičemž připravené ovoce necháme pár týdnů zkvasit. Samozřejmě doba se liší pode teploty a ovoce, ovšem ideální doba se pohybuje okolo 7 týdnů. Následně stačí hotový kvas vypálit, přičemž teplota při tomto procesu je okolo 89 stupňů Celsia. Abychom docílí lahodného nápoje, tak slivovice má obvykle 50 %. Každého zaujme právě chuť, jenž poznáme podle ostrého nádechu.

Podobné příspěvky